GRIMNER + FEJD + HINDARFJÄLL I GÖTEBORG!

0

Grimner återvänder till Göteborg fredag 5 maj!

Med sig har dom inga mindre än Fejd och Hindarfjäll!

Biljetter finns tillgängliga via Billetto. Säkra din idag! Klicka här för biljetter

Mer info finns och kommer i Facebook-event. Klicka här för att komma till Facebook-eventet

Hoppas vi ses där!

Efter fem långa år av väntan – Grimner återvänder till Göteborg! Denna gång tar de med sig fantastiska Fejd och Hindarfjäll för en storslagen kväll på Musikens Hus!
Grimner har sedan 2008 levererat sin unika blandning av folk och metal. Efter sitt hyllade album “Frost Mot Eld” tog karriären fart för bandet som under de senare åren har varit ute på flertalet svängar i Europa. I november 2022 släppte bandet ett nytt album “Urfader”. Med nysläppt material i bagaget kommer Grimner till Göteborg för ett maxat liveset av nytt och gammalt!

Om du missade Fejd på Sweden Rock eller Hellfest eller kanske du såg oss på Wacken eller i Montreux, nu kommer vi till Göteborg, för ett riktigt Vikingaslag tillsammans med Grimner.

Hindarfjäll är en svensk musikgrupp som behandlar hjärtat av Norröna traditioner, trosuppfattningar och mytologi genom musikaliska och lyriska uttryck. Medan texterna främst fokuserar på den fornnordiska Seden, esoterism och gudavärlden framhäver musiken en mystisk och mäktig atmosfär som förmedlar nyanser av en svunnen vetskap. Hindarfjäll har idag gjort sig ett namn inom den Nordiska folk genren på grund av deras kreativa sätt att blanda ihop moderna och gamla instrument. Deras majestätiska och primitva sound emanerar från en kombination av traditionell Svensk folkmusik, mullrande pukor, starka melodier och hänförande körer.
Hindarfjäll startades först som ett projekt av Nils Edström 2015 men kom sedan även att växa sig till ett liveband på grund av en förfrågan om att spela i England. Bandet signade med Grimfrost Records 2020 och släppte kort därefter sitt debutalbum ”Från Tidernas Begynnelse”. Åtta månader senare släppte de coversingeln ”Þat Mælti Mín Móðir” som skrevs av Einar Selvik (Wardruna) för tv-serien Vikings. Med dem hade de ingen mindre än självaste Peter Franzén som spelade Harald Hårfager i serien. 2022 släppte Hindarfjäll sitt andra studioalbum ”Lärads Grenar” som inkluderade Johan Hegg (Amon Amarth), Erik Grawsiö (Månegarm) och Peter Franzén (Vikings).

Missa inte denna kväll! Säkra dina biljetter idag!

musikens hus uppdaterad hindarfjäll